sobota, 16 marca 2013

Tagliatelle z sosem śmietanowo- pleśniowym w asyście suszonych pomidorów i kurczaka


Składniki:
-250 g makaronu
- 250 fileta z kurczaka
- 1/2 cebuli
- 200 ml śmietany 12%
- 100 g sera lazur turkusowy
- 100 g suszonych pomidorów w oleju
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżka vegety
-sól i pieprz do smaku


Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie, dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę, posypujemy vegeta. Nastawiamy wodę  w garnku i gotujemy makaron. Do usmażonego fileta wlewamy śmietanę, intesywnie mieszając, aby się nie ścięła. Dodajemy pokruszony ser pleśniowy i mieszamy do rozpuszczenia. Kolejno kroimy pomidory na niewielkie częsci i wrzucamy do sosu. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Na patelnię z sosem przekładamy gorący(nie przelewany wodą) makaron. Całość mieszamy i podajemy.
Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz